Турското радио на България
Photobucket

сряда, 14 септември 2011 г.

ЕРДОГАН ОТПРАВИ ИСТОРИЧЕСКИ ПОСЛАНИЯ ОТ ЕГИПЕТ

ЕРДОГАН ОТПРАВИ ИСТОРИЧЕСКИ ПОСЛАНИЯ ОТ ЕГИПЕТ...

По време на посещението си в Египет премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отправи послания с историческо значение....

Изпратена 14.09.2011 09:56:24 UTC

Обновена 14.09.2011 09:56:24 UTC

По време на посещението си в Египет премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отправи послания с историческо значение.

В словото, което произнесе на заседание на външните министри на страните членки на Арабската Лига, премиерът Ердоган разкритикува в много остър тон противозаконните действия на Израел. Той призова арабските народи към единство и сплотеност и каза, че е настъпило времето за признаването на независимата палестинска държава. Премиерът Ердоган призова САЩ да преразгледа позицията си във връзка с обявяването на независимата палестинска държава.

По-късно премиерът Ердоган произнесе слово в университета в Кайро и поиска от арабските лидери да подкрепят исканията на народните маси за реформи. Оперната зала, в която Ердоган произнесе словото си, бе препълнена и премиерът Ердоган бе често прекъсван с бурни аплодисменти.

Премиерът Ердоган отправи послание и към египетския народ и каза, че промените трябва да бъдат посрещнати със зряло спокойствие и да се предприемат правилни стъпки. Той каза, че през ноември месец ще бъде определено новото ръководство на Египет и това ще постави началото на нова епоха в страната.

Премиерът Ердоган не пропусна да отправи предупреждения и към сирийската администрация и каза, че никой не може да изпитва доверие в администрация, която прилага сила срещу гражданите си.

Той отбеляза, че Сирия се въвлича в сенктантска война и поиска от сирийската администрация да прояви максимално внимание.

Премиерът Ердоган отправи още веднъж предупреждения по адрес на Израел и каза, че незаконните действия на тази страна са пречка пред мира и стабилитета в региона и че израелската администрация страда от стратегическа слепота.

Във втория ден на посещението си в Египет премиерът Ердоган най-напред разговаря с лидера на организацията Мюсюлмански Братя Мухаммед Бедии. След това Ердоган се срещна с бившия генерален секретар на Арабската Лига и кандидат за поста президент на Египет Амр Муса.

Днес премиерът Ердоган ще произнесе слово на турско-египетския делови форум, след което ще присъства на церемонията по откриването на културния център Юнус Емре.

След контактите в Египет премиерът Ердоган ще премине във втората спирка от обиколката си, Тунис.

РГТ / Pro Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар