Турското радио на България
Photobucket

вторник, 13 септември 2011 г.

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ШАНТАЖИРА ТУРЦИЯ

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ШАНТАЖИРА ТУРЦИЯ...

Министърът на външните работи на Турция Давутоглу заяви че терористичната организация ПКК се използва като оръжие срещу Турция...

Изпратена 12.09.2011 10:01:22 UTC

Обновена 12.09.2011 10:01:22 UTC

Министърът на външните работи на Турция Ахмед Давутоглу отговори на въпрос във връзка с твърдението на израелската преса, че външният министър на Израел Авигдор Либерман е казал, че ще окажат помощ на терористичната организация ПКК в отговор на решенията приети от Турция.

Давутоглу отбеляза, че се надяват, че опровергаващите изявления ще бъдат последвани и от други изявления напълно отхвърлящи една подобна възможност. Давутоглу заяви, че този случай е показател за това, как терористичната организация се превръща в оръжие в ръцете на среди искащи да причинят вреда на Турция, но че терористичната организация е напълно неспособна да причини на Турция сериозни проблеми.

Давутоглу каза, че водейки борба с тероризма, ще продължат същевременно да разгръщат и демокрацията и подчерта, че на никого няма да позволят да шантажира Турция.

„Ако Израел или коя да е друга страна се опитат да се възползват от терористичната организация ПКК като оръжие срещу Турция, ще получат заслужения отговор”-каза Давутоглу.

Давутоглу отбеляза, че Израел не осъзнава промените в региона и навлиза във все по-дълбока изолация.

РГТ / Pro Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар