Турското радио на България
Photobucket

понеделник, 26 септември 2011 г.

ПРЕМИЕРЪТ ЕРДОГАН ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИ НА СИ ЕН ЕН

ПРЕМИЕРЪТ ЕРДОГАН ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИ НА СИ ЕН ЕН...

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, по време на престоя си в Ню Йорк, даде репортаж за американския информационен телевизионен канал СиЕнЕн...

Изпратена 26.09.2011 10:23:33 UTC

Обновена 26.09.2011 10:23:33 UTC

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, по време на престоя си в Ню Йорк, даде репортаж за американския информационен телевизионен канал СиЕнЕн.

Ердоган подчерта, че ако Турция не стане цел на пряка агресия, няма да позволи от нейна територия да се осъществяват нападения срещу Иран, и зададе въпроса, защо страните, които настояват на Иран да бъде забранено конструирането на ядрено оръжие, не са забранили и на Израел да се сдобива с ядрено оръжие.

Той подчерта, че критичната точка на пречупване в турско-израелските отношения е била достигната поради проблемите предизвикани от Израел.

На въпроса, дали правителството в Израел ще съумее да остане на власт, премиерът Ердоган каза, че с насилие не може да се остава на власт и че никой не може да се противопостави на волята на народа.

В отговор на въпроса, дали правителството на Турция налага популистка политика, която я отдалечава от западните страни и я сближава с ислямските страни, премиерът Ердоган каза, че не всичко, което вършат западните страни може да се приеме за правилно и подчерта, че възприемат западната наука, но че не трябва да се забравя, че и изтокът притежава своите богатства.

Премиерът Ердоган приключи конктактите си в САЩ и се завърна вчера в Турция.

РГТ / Pro Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар