Турското радио на България
Photobucket

вторник, 6 септември 2011 г.

ПРЕМИЕРЪТ ОБСЪДИ КРИЗАТА С ИЗРАЕЛ

ПРЕМИЕРЪТ ОБСЪДИ КРИЗАТА С ИЗРАЕЛ...

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъди с политическите директори последната криза с Израел....

Изпратена 06.09.2011 09:58:13 UTC

Обновена 06.09.2011 09:58:13 UTC

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъди с политическите директори последната криза с Израел.

Ердоган се срещна в сградата на Централния комитет на партията на Справедливостта и Развитието с външния министър Давутоглу и външнополитическия си съветник Ибрахим Калън.

След като Израел отказа да се извини за нападението на кораба „Мави Мармара” Турция оповести пет членен пакет със санкци.

На срещата бяха обсъдени развоят на събитията след оповестяването на пакета и бъдещите стъпки по въпроса.

Също така бе обсъдена и подкрепата, която Турция планира да окаже на Палестина, готвеща се да подаде молба за членство в ООН.

Външният министър Давутоглу, който преди срещата бе разговарял със специалния представител на палестинсикя държавен глава Махмуд Аббас, Небил Шаад, предаде получените сведения на премиера Ердоган.

Също така на срещата е била обсъдена и предстоящата визита на премиера Ердоган в Египет и въпросът с евентуалното му посещение в Ивицата Газа.

След срещата си с палестинския представител Небил Шаад, Давутоглу бе подчертал, че израелската блокаада на Ивицата Газа е незаконна и ще продължат борбата си на международната юридическа арена.

Давутоглу каза, че световната общественост е длъжна да признае палестинската държава и да изплати по този начин дълга си към палестинците.

РГТ / Pro Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар