Турското радио на България
Photobucket

вторник, 13 септември 2011 г.

ИЗРАЕЛ ЩЕ ЗАПЛАТИ ЗА ДЕЯНИЯТА СИ

ИЗРАЕЛ ЩЕ ЗАПЛАТИ ЗА ДЕЯНИЯТА СИ...

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че рано или късно Израел ще понесе наказанието за деянията си в региона....

Изпратена 12.09.2011 09:59:47 UTC

Обновена 12.09.2011 09:59:47 UTC

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че рано или късно Израел ще понесе наказанието за деянията си в региона.

Преди визитата си в Египет, премиерът Ердоган отговори на въпросите на кореспондент на телевизионния канал „Ел Джезире”. Той каза че след нападението в международни води срещу кораба „Мави Мармара” Турция е постъпила както подобава на силна страна и е проявила търпение.

Той заяви, че Израел трябва да осъзнае, че със заплахи и окупации няма да може да постигне нищо, и отбеляза, че тя отказва да се извини и да изплати обезщетения, въпреки че бе обявена за виновна и от международната общественост.

Ердоган посочи, че Израел отказва да вдигне блокадата наложена на Ивицата Газа и следваните от нея политически цели са довели до влошаването на отношенията с Турция и до изолацията на тази страна в региона.

Премиерът Ердоган подчерта, че израелското правителство по всяка вероятност е в дълбока кома и че и израелският народ е започнал да изразява съмненията си в компетентността им, припомняйки, че близо 5 хиляди израелци са протестирали действията направителството си, тъй като знаят, че Турция е важна за Израел страна, но Израел вече е на път да загуби напълно нейната подкрепа.

На въпрос дали по време на визитата в Египет ще посети и Ивицата Газа премиерът Ердоган каза, че в момента се водят контакти по въпроса но, че не желае да предизвиква ненужно напрежение в региона. Ердоган отбеляза, че рано или късно ще посети Ивицата Газа.

РГТ / Pro Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар