Турското радио на България
Photobucket

понеделник, 24 октомври 2011 г.

ПРЕМИЕРЪТ ЕРДОГАН ПОСЕТИ ПОСТРАДАЛИЯ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО РАЙОН

ПРЕМИЕРЪТ ЕРДОГАН ПОСЕТИ ПОСТРАДАЛИЯ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО РАЙОН...

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган посети след земетресението с магнитуд 7,2 бала по Рихтер градовете Ван и Ерджиш...

Изпратена 24.10.2011 09:46:08 UTC

Обновена 24.10.2011 09:46:08 UTC

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган посети след земетресението с магнитуд 7,2 бала по Рихтер градовете Ван и Ерджиш. Посещението на Ердоган в двата града пострадали тежко от земния трус продължи до три часа сутринта, след което той се завърна в Анкара.
Най-напред премиерът Ердоган посети град Ерджиш след което премина в град Ван. Премиерът Ердоган отговори и на въпросите на журналисти и направи равносметска на спасително издирвателните дейности.
Той подчерта че спасителните дейности се водят при много трудни условия и че особено тежко са пострадали селата в района.
Премиерът Ердоган поиска от гражданите да не влизат в тежко пострадалите сгради и подчерта че ще бъдат предприети всички необходими мерки за да се осигури подслон за бездомните при тежките зимни условия.
Премиерът Ердоган каза че много страни в света са изпратили съболезнователни послания и предложения за помощ и каза че ако се изпита нужда ще поискат и международна помощ.

:::

ПРОБЛЕМИТЕ В РАЙОНА ПОСТРАДАЛ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО СЕ РАЗРЕШАВАТ С БЪРЗИ ТЕМПОВЕ...

Министърът на вътрешните работи Идрис Наим Шахин даде информация относно спасителните дейности водещи се в пострадалия от земетресението район...

Изпратена 24.10.2011 09:44:10 UTC

Обновена 24.10.2011 09:44:10 UTC

Министърът на вътрешните работи Идрис Наим Шахин даде информация относно спасителните дейности водещи се в пострадалия от земетресението район.
Той каза че в град Ерджиш са издигнати две палаткови градчета и че няма проблеми в лечението на ранените.
Той подчерта че с разпространяването на новината за земетресението, всички държавни служители са се насочили към района и че непосредствено след земния турс към пострадалия район са се насочили спасителни екипи от съседните окръзи и екипи на Турските Въоръжени Сили.
Министърът на вътрешните работи Шахин подчерта че в рухналите сгради в които е установено че има затрупани живи хора, се водят много интензивни спасителни дейности.
Министър Шахин отбеляза че не се изживяват проблеми в оказването на медицинска помощ на ранените и че турската армия е предприема мерки за сигурността на населението и за осигуряването на спешна храна за жителите на пострадалия от земетресението район.
Министър Шахин подчерта че във Ван и Ерджиш не се изживяват проблеми в оказването на медицинска помощ и в прехраната на жителите на пострадалия район.

:::

СВЕТЪТ СЕ СТИЧА НА ПОМОЩ НА ВАН...

Земетресението от 7,2 бала по скалата на Рихтер в град Ван отне живота на 220 души и са ранени хиляда и 100 души....

Изпратена 24.10.2011 08:36:52 UTC

Обновена 24.10.2011 08:36:52 UTC

Земетресението от 7,2 бала по скалата на Рихтер в град Ван отне живота на 220 души и са ранени хиляда и 100 души.
Емицентърът на земетресението, което стана вчера в 13 часа и 41на минути е в село Табанлъ окръг Ван.
Вторичните трусове в района продължават. До 7 часа и 30 минути тази сутрин в района бяха зарегистрирани 213 вторични труса.
Министерството на Здравеопазването на Турция и Турският Червен Полумесец продължават да изпращат помощи. Спасителните екипи водят усилена дейност за спасяването на затрупаните граждани.
Много организации и страни в света предложиха на Турция помощ в спасителните дейности и за доставката на хуманитарни помощи. Предложение за помощ отправиха ООН, НАТО, ЕС, САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Израел, Азербайджан, Полша, Унгария, Швеция, Канада, Южна Корея, Украйна, Китай, Косово, Япония, Гърция, Иран, Грузия и България.
Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун и генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен изказаха съболезнованията си и подчертаха, че са готови да окажат помощ.
Председателят на Европейския Съвет Херман Ван Ромпуй също изказа съболезнованията си.
Генералният секретар на Организацията за Ислямско Сътрудничество Екмелеттин Ихсаноглу Изказа на турския народ съболезнованията си и изрази готовността на организацията за помощ.
Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че следи с голямо безпокойство и съжаление новините за земетресението в град Ван и подчерта, че са рамо до рамо със съюзника си Турция в трудния за него период.
Президентът на ТРСК Дервиш Ероглу, президентът на Азербайджан Илхам Алиев, президентъ на Франция Никола Саркози, президентът на Ирак Джелял Талабани и президентът на Армения Серж Саркисян изпратиха съболезнователни послания и изразиха готовността си да окажат всяческа помощ.

РГТ / Pro Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар