Турското радио на България
Photobucket

събота, 22 октомври 2011 г.

ТУРСКИ КОМАНДОСИ ВЛЯЗОХА В ХАФТАНИН

ТУРСКИ КОМАНДОСИ ВЛЯЗОХА В ХАФТАНИН...

Турската армия продължава операциите си на територията на Tурция и в северната част на Ирак...

Изпратена 22.10.2011 10:01:14 UTC

Обновена 22.10.2011 10:01:14 UTC

Турската армия продължава операциите си на територията на Tурция и в северната част на Ирак, срещу терористичната организация ПКК. Операциите бяха започнати след нападението на терористи от ПКК срещу гарнизона в Чукурджа, по време на което загинаха 24 военнослужещи.
В турските медии бяха разпространени новините, че подчинените на регионалното кюрдско управление в северната част на Ирак пешмергета са започнали да предават разузнавателна информация на елитните подразделения Червени Барети, водещи операции в северната част на Ирак и подразделения на Червените Барети, възползвайки се от тази информация са успели да проникнат в лагера Хафтанин на терористичната организация ПКК и да ликвидират базата на терористите в този район.
В новина на вестник Хюррийет се подчертава, че според получената от северната част на Ирак информация, елитните турски командоси са унищожили базата и са нанесли тежки загуби в жива сила на терористите. При воденето на специалните прочиствателни операции с ограничен обсег, Червените Барети са се възползвали и от информацията получавана от безпилотните самолети.
Елитните турски командоси се транспортират до района, в който ще осъществят прочиствателните операции, със специални хеликоптери Сикорски наричани "Прилеп", способни да летят по всяко време на деня и при всякакви метеорологични условия.
Широкомащабната операция на турската армия в региона е ръководена лично от намиращия се в района на операциите началник на турския генерален щаб и на командващите родовете войски.

РГТ / Pro Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар