Турското радио на България
Photobucket

събота, 8 октомври 2011 г.

СВЕТЪТ СПОДЕЛИ СКРЪБТА НА ПРЕМИЕРА ЕРДОГАН

СВЕТЪТ СПОДЕЛИ СКРЪБТА НА ПРЕМИЕРА ЕРДОГАН....

Днес ще бъде проведена погребалната церемония на майката на премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган....

Изпратена 08.10.2011 09:51:14 UTC

Обновена 08.10.2011 09:51:14 UTC

Днес ще бъде проведена погребалната церемония на майката на премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган.
Погребалният молебен се състоя в обедните часове в джамията Фатих в Истанбул. Майката на премиера Ердоган ще бъде погребана в гробището Караджаахмед.
Очаква се на погребалната церемония да присъстват много гости от страната и чужбина.
След разпространяването на новината за смъртта на майката на премиера Ердоган Тензиле Ердоган, хиляди души се стекоха в дома на семейство Ердоган в Къшъклъ за да изразят съболезнованията си.
След контактите в Анкара, президентът на Турция Абдуллах Гюл пристигна в Истанбул и изказа на премиера Ердоган съболезнованията си.
Много висши държавни служители, прочути дейци на изкуството и спорта посетиха дома на семейство Ердоган и изказаха съболезнованията си.
Президентът на Бразилия Дилма Русеф, която вчера осъществи контакти в Анкара, отпътува снощи за Истанбул и посети дома на семейство Ердоган в Къшъклъ.
Много световни лидери потърсиха по телефона премиера Ердоган и изказаха съболезнованията си. Президентът на САЩ Барак Обама, държавният лидер на Палестина Махмуд Аббас и президентът на ТРСК Дервиш Ероглу бяха сред лидерите потърсили по телефона премиера Ердоган, за да изкажат съболезнованията си.
Държавният лидер на Сирия Бешар Есад, президентът на Русия Димитрий Медведев, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и много други световни лидери изпратиха съболезнователни послания.

РГТ / Pro Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар