Турското радио на България
Photobucket

сряда, 20 юли 2011 г.

Два партийни офиса – на общинското и на областното ръководство на ДПС в Пловдив и един клуб на движението в кв. “Столипиново” бяха атакувани тази нощ

Три атентата срещу ДПС в Пловдив

Намерени са бележки със заплахи срещу партията и нейни представители


сряда, 20 юли 2011


Мария Филева

Два партийни офиса – на общинското и на областното ръководство на ДПС в Пловдив и един клуб на движението в кв. “Столипиново” бяха атакувани тази нощ. Офисите – и двата на бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”, но на различни номера – 75 и 155, осъмнаха с изпотрошени стъкла.

В тях не липсва нищо, което пък накара депутатът от региона Тунджай Наимов да предположи, че целта на вандалите не е била обир.


Клубът в “Столипиново” пък бе подпален.

Пожарът избухна около 2.30 ч. през нощта.

Две противопожарни коли със седем пожарникари са гасили огъня, той бил потушен след почти час борба.

По първоначални данни пожарът е бил причинен от късо съединение, обясниха от полицията.

Унищожени са 120 кв. метра покривна конструкция и е повредена тапицерията на 25 стола.


От ДПС-Пловдив обаче окачествиха атаките като провокация и припомниха, че това не се случва за първи път.

Че атентатите са насочени срещу партията се потвърждава и от намерени на място бележки, които съдържат заплаха срещу движението и негови представители.


“Настояваме този път органите на реда да предприемат всички необходими действия за бъдат разкрити поръчителите и директните извършители на тези деяния, за да не хвърлят сянка на съмнение за двойни стандарти и да бъдат пресечени всякакви опити за повлияване на политическите процеси и гарантиране на гражданските права и сигурност.

В противен случай ще се наложи неумолимата ни оценка, че в тези случаи МВР на практика толерира с бездействието си вандалски актове срещу офисите ДПС”, се казва в декларацията.


Вчера – само ден преди излизането на доклада на Европейската комисия за правосъдието и сигурността в България, в центъра на София избухнаха два взрива – пред партийната централа на РЗС и клуб на ДСБ в столичния квартал „Илинден“.

И двете партии вече бяха обявили, че ще подкрепят вота на недоверие срещу правителството на ГЕРБ за провал тъкмо в сферата на сигурността.


всеки ден / Pro Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар