Турското радио на България
Photobucket

петък, 1 юли 2011 г.

Сирийските сили се опитват да попречат на бягството на бежанци към Турция

„Гардиън”: Сирийските сили се опитват да попречат на бягството на бежанци към Турция

01 юли 2011

Дамаск. Силите на сирийския режим се разгърнаха в размирен планински район близо до турската граница, пише „Гардиън”. Междувременно според сведения на активисти и свидетели броят на смъртните случаи по време на двудневната военна операция в района достигна 19 души.
Действието на сирийските сили в северозападния район Джабал ал Зауия очевидно има за цел да попречи на бягството на местни жители в Турция. Вече над 10 хиляди сирийци намериха подслон в бежански лагери в турската държава. Бежанците са източник на силно неудобство за сирийския режим.
„Страхуват се, че ще има симпатия към хората, които бягат, и че това ще предизвика нарастване на международния натиск към режима”, заяви Мустафа Осо, който е известен сирийски активист.
Само пет сирийци са успели да преминат през границата в четвъртък, което е най-малкият брой бежанци от дни насам, съобщиха междувременно турските власти.
Сирийски активисти смятат, че над 1400 души са убити вследствие на опитите на режима да потуши протестите в страната, които се провеждат от три месеца насам.

иаф / Pro Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар