Турското радио на България
Photobucket

четвъртък, 7 юли 2011 г.

Турският президент идва в България на 11 юли 2011 г.


Турският президент идва в България на 11 юли 2011 г.

Нахиде Дениз

Нахиде Дениз

Кореспондент в Истанбул,Турция

Автор: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

© Снимка: ЕПА / БГНЕС

Турският президент Абдуллах Гюл

Турският президент Абдуллах Гюл ще бъде на официално посещение в България на 11 и 12 юли тази година. Визитата бе планирана отначало за 3 и 4 юли, но Гюл я отложи с една седмица заради кризисната ситуация около турския парламент и съставянето на новото правителство. Вчера премиерът Р.Т.Ердоган връчи проектокабинета на президента.

Посещението на 11 и 12 юли ще бъде първата визита на Гюл в България след избирането му за президент през 2007 година. Той ще бъде придружен от голяма група турски бизнесмени. По време на посещението в София се предвижда да се обсъдят възможностите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество, както и реализацията на съвместни проекти в различни сфери.
Представители на гражданските сдружения на българските изселници в Турция също ще бъдат включени в делегацията на най-високо ниво.

Във втория ден от програмата е предвидено гостуване и в Шуменска област. Турският президент ще открие паметник на коджа Юсуф в град Хитрино. Юсуф е легендарно име сред българските турци, народен борец, който е живял през 19-ти век.

Pro Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар